Orkdal VGS > Tjenester > Rådgiver

Velkommen til rådgivertjenesten.

Magni Skålholt Løseth tlf. 73 86 66 11 / 73 86 66 00

Morten Slupphaug tlf. 73 86 66 02 / 73 86 66 00

Skolen har to rådgivere i delstillinger. Kontortida er slått opp på kontordøra. Hvis du ikke får tak i oss, legger du beskjed i postkassen eller sender en mail. På Follo er du ikke bundet av klassefordelingen mellom rådgiverne. Hvis den ene av rådgiverne ikke er tilstede, eller du av personlige årsaker foretrekker å gå til den andre, er det i orden.

Vi  kan hjelpe deg dersom du har personlige, sosiale eller faglige vansker som kan ha  betydning for skolearbeidet og trivselen din på skolen.

Dersom det er behov for videre hjelp, kan vi formidle kontakt med andre instanser, både i og utenfor skolen. Vi samarbeider blant annet med pedagogisk-psykologisk tjeneste, oppfølgingstjenesten, skolehelsetjenesten og barnevernstjensten.

Husk at det er lettere å løse problemer i utgangspunktet enn å vente for lenge med å søke hjelp Ingen tiltak blir satt i verk uten at du er enig. Rådgiverne har taushetsplikt når det gjelder opplysninger om deg.

Rådgiver har ansvaret for karriereveiledningen på skolen. Vi skal i samarbeid med andre på skolen sørge for at elevene får informasjon om utdanning, yrke – og arbeidsmarked.
Vi hjelper også til med fagvalg og gir informasjon om opptakskrav og poengberegning til høyere utdanning.

Alle elever kan bestille time til individuelle samtaler.

Vi har åpen dør - kom innom for en hyggelig prat!

Yrkesorientering og utdanningsveiledning

Rådgiverne hjelper også til med fag- og utdannings-/yrkesorientering. Alle VKII elevene vil få tilbud om individuell studieveiledning i oktober / november.

Når det gjelder informasjon om yrker og utdanning, er det mye informasjon på nettet. Klikk her for noen nyttige nettadresser