Orkdal VGS > Fagtilbud > Studiespesialisering > Teknologi og forskningslære 1

Teknologi og forskningslære 1

ToF 1 er et fag med mye praktisk arbeid.

Det gis ingen tilbud i ToF skoleåret 2009/2010.

Her får du bruke teoretisk kunnskap fra andre realfag, og kombinere disse med evnen til å tenke kreativt og nyskapende. Som dere ser av bildene vil det meste av arbeidet være organisert som prosjekt hvor en jobber i grupper.

13. mars 2009 deltok vi på konkurranse ved Marinteknisk Senter om beste skipsmodell.

Se bildene fra prosjektet

Problemstilling

Et norsk rederi ønsker å bygge et skip som skal frakte juicekonsentrat i kjølekontainere fra India til Norge via Suezkanalen. For hver tur bør skipet kunne frakte 3000 m3 konsentrat. Turen må ikke ta mer enn tre uker, men det er fordelaktig om den kan skje raskere. Gruppen skal designe skroget til et skip som løser en slik oppgave.

Sentralt i undervisninga står nyskapning gjennom bruk av teknologi og eksperimentelt arbeid. Det blir en innføring i teknikker, som f.eks lodding, som skal gi utgangspunkt for design og utvikling av egne produkter.

Fagets mangfoldighet innebærer at vi vil samarbeide med forskningsmiljøer og næringsliv.

Faget inneholder hovedområdene design og produktutvikling, den unge ingeniøren, den unge forskeren og teknologi, naturvitenskap og samfunn.

Fra brokyggingsprosjektet

Se flere bilder fra Broprosjektet

Emner i faget 08/09 ved Orkdal vgs:
Brodesign, Produktvurdering, Oilsim (konkurranse om oljeutvinning), Elektroniske kretser (lodding), Måleteknikk, Luftkvalitet, Skipsbygging (konkurranse marintek), Lokal industri, Fremtidens energi - Solcelle.

Elektronikk

Her lærer vi oss å bygge elektroniske kretser. Litt om hver av komponentene og hvordan vi kan bruke dem til å lage forkjellige ting. Til slutt lager alle en elektronisk forsterker som vi skal bruke i måleteknikk

Vi bygger elektroniske kretser

Oilsim

Elevene er med på en internasjonal konkurranse med simulering av påvisning av oljefelt. ToF gruppa gjorde det meget bra i første runde tross problemer med server for spillet og div brannalarmer etc.

Brus for å få rette stemningen

Produktvurdering

Mange spennende og godtluktende produkter ble presentert (Wonderbaum 20stk i alle farver på varmt klasserom)