Orkdal VGS > Fagtilbud > Idrettsfag

Idrettsfag

Skolen har hatt idrettslinje siden 1994. Hvis du driver med idrett på et høyt nivå eller bare driver med idrett for å holde deg i form, er dette studieprogrammet for deg . Etter tre år på idrettslinja har du generell studiekompetanse, noe som åpner mange dører når du skal utdanne deg videre.

For å gå idrettsfag må du være glad i fysisk aktivitet. Det er trening i skoletida nesten hver dag. Du kan velge toppidrett eller breddeidrett, men vi har også flere timer med allsidige aktiviteter. Undervisninga vår foregår på ulike arenaer. På skolen har vi to gymsaler, styrkerom, fotballbane, spinningrom og marka i umiddelbar nærhet. Ellers bruker vi Knyken for våre ski- og skiskytterelever og Orklahallen med sine tre haller og kunstgressbane for håndball- og fotballelevene.

På idrettslinja er det flere turer ute i naturen. Vi kan nevne skiturer, fjellturer, sykkeltur og kanotur.

Det stilles samme krav som på studiespesialisering i forhold til felles allmenne fag. Det vil si at du må kunne mestre relativt krevende teoretiske fag.

Idrettslinja er kjent for å sitt gode miljø. Gjennom å svette i lag, dra på turer sammen og ha mange timer aktivitet med klassekameratene utvikles et samhold som mange andre studieretninger misunner oss.