Kreative Trøndelag
Orkdal VGS > Aktiviteter > Yrkesfaglig praksis i London

Yrkesfaglig praksis i London

8 elever fra vg2 helsearbeiderfag og vg2 salg, service og sikkerhet har gjennomført YFF med 3 ukers arbeidspraksis i London, 5. til 25. mars 2017

De 4 elevene fra helsearbeiderfaget, hadde sin praksis ved Frithwood Nursing Home i Northwood og ved Carrick House Nursing Home i Kenton. Elevene fra salg, service og sikkerhet hadde sin praksis ved to eiendomsmeglerfirmaer i West Hampstead og i Kensal Rise, og ved to forretninger i Swiss Cottage og i Golders Green.

Elevene bodde to og tre sammen hos vertsfamilier på forskjellige områder i London, og de måtte ta seg fram med buss eller undergrunnen til og fra jobb hver dag. De hadde lange dager da de hadde over en times tid med buss/undergrunnen hver vei t/r jobb, men i helgene hadde de anledning til å oppleve forskjellige severdigheter i den store metropolen.

Den første uken var kontaktlærerne med dem, og de viste dem rundt i sentrum av London og de var sammen på musikalen «Mamma Mia» og kino «King Kong». Det ble også tid til å kjøpe forskjellige produkter. To faglærere reiste til London og ble med på avslutningen og hjemreisen.

Prosjektet «Work experience UK» er finansiert gjennom SiU med tildelte midler fra Erasmus+. Skolen har en samarbeidspartner i London som ordner praksisplasser og vertsfamilier til elevene. Etter endt praksis, var det en kort avslutning ved ADC College (samarbeidspartneren), hvor elevene fikk utdelt hvert sitt Certificate for bestått praksis.

Elevene har gjennom dette prosjektet, fått oppleve arbeidslivet og kulturen i et annet europeisk land som er fin erfaring å ta med seg videre i yrkeslivet. De har vært utenfor sitt komfortområde og fått bevist at de har taklet dette svært godt. De er alle enige i at språket ikke var et problem.

Her er alle elevene tilbake ved Orkdal vgs med sine Certificate. Fv. Alice Dyb Dimmen, Mali Withbro Eggan, Maiken W. Pettersen, Lene Berg Solbu, Malene Welde, Ole Aleksander Grønning, Mildrund Amalie Halgunset og Inga L. Solem Vatn.

Heidi Melhus Linge
Fagkoordinator ved helse og oppvekstfag
Orkdal vidaregåande skole


Utskriftsvennlig versjon